Наші контакти

    Колона – Cайт громадської журналістики

    Міліція офіційно стала поліцією
    Головне зображення ілюстративне

    Західна Україна

    Головний полісмен Тернопільщини був учителем (Фото)

    11 травня в тернопільській загальноосвітній школі № 3 було чимало людей у формі. Прибув туди і очільник Головного управління Національної поліції в області Олександ Богомол. Приводом до цього стала не якась надзвичайна подія – Головний полісмен Тернопільщини та поліцейські завітали, аби поспілкуватися зі школярами.

     

    – Ви повинні зрозуміти, що поліцейські не вороги, а партнери, помічники, захисники, – розпочав своє спілкування із учнями Олександр Богомол. – Якщо стаються якісь негаразди, куди ви телефонуєте? – До поліції. Тому пам’ятайте: тим, хто не вчиняє нічого протиправного, боятися людей у форму немає причин.

    Головний поліцейський краю розповів дітям про роботу тернопільських правоохоронців як на території нашої області, так і в  зоні АТО, навчив як не втрапити у пастку шахраїв, застеріг від протиправного.

    – У вас такий вік, що хочеться спробувати усе, а найбільше манить заборонене, – звернувся до школярів полковник міліції. – Серед таких спокус чи не найбільш підступними є наркотики. Запам’ятайте, спробувавши їх лише раз, ви ризикуєте пустити під укіс своє життя. Інформація про те, що «легкі» наркотики безпечні – це міф, який поширюють наркоторговці, аби здобути як найбільше клієнтів серед ваших однолітків.

    Головний полісмен Тернопільщини був учителем. Також застерегли поліцейські школярів й від жартів про замінування.

    – Час від часу до нас надходять повідомлення про мінування навчальних закладів, – розповів керівник вибухотехнічного підрозділу ГУ НП в Тернопільській області Ігор Васьків, – допоки ні одне із них не підтвердилося. А жартівників, які таким чином хотіли уникнути, приміром, контрольної, знаходимо у 99 відсотках випадків. Не втішайтеся думкою, що ви неповнолітні і покарати вас не можна, відповідальність понесуть ваші батьки. Так, виїзд екстрених служб, таких як поліція, медики, рятувальники, на повідомлення про мінування обходиться державі у щонайменше 10 тисяч гривень. У разі хибного повідомлення, ці кошти доведеться відшкодовувати батькам жартівника.

    Зустріч проходила у вигляді діалогу, відтак діти мали змогу поставити запитання гостям у погонах. А опісля школярам продемонстрували зразки зброї та спецзасобів, якими користуються поліцейські.

    Також учні познайомилися зі службовою собакою, яка продемонструвала відмінне виконання команд кінолога.

    Про це повідомляє сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

    Відкрити матеріал


    Прокоментувати

    Leave a Reply

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

      09.01.2024
      Сьогодні
      06.11.2023
      02.11.2023
      24.09.2023
      03.10.2022
      21.08.2022
      03.05.2022
      20.04.2022
      08.03.2022
      27.05.2021
      23.05.2021
      30.04.2021
      29.04.2021
      01.04.2021
      Вверх