Частина споживачів газу Рівненщини, знову потрапили на ПОН

Частина споживачів газу Рівненщини, знову потрапили на ПОН

1 жовтня 2024 року постачання природного газу для побутових споживачів буде припинено через завершення договору купівлі-продажу між компаніями ТОВ «ЕРУ ЛЮДЯМ» та ТОВ «Нафтогаз Трейдинг», яке здійснювало постачання газу для населення.

Варто знати, що споживачі можуть обрати нового постачальника газу. Якщо ж до 1 жовтня 2024 року не буде укладено новий договір, постачання газу за вашим об’єктом продовжиться через постачальника «останньої надії» на термін до 60 діб. Після цього терміну газопостачання буде повністю припинено.

Припинення постачання чи зміна постачальника не звільняють від обов’язку сплатити заборгованість за спожитий газ. Для коректного розрахунку потрібно передати показники лічильника оператору газорозподільної системи (ГРМ) з 1 по 5 жовтня 2024 року та сплатити заборгованість перед ТОВ «ЕРУ ЛЮДЯМ» до 25 жовтня 2024 року. Обидві сторони зберігають права, передбачені чинним законодавством України та типовим договором, включаючи право на відшкодування збитків.

Україна Новини Ця новина базується на даних з публічних джерел та систематизована редакторами сайту громадянської журналістики.