Голова громади на Рівненщині підозрюється у вимаганні хабаря 15 тисяч доларів

Голова громади на Рівненщині підозрюється у вимаганні хабаря 15 тисяч доларів

Голову громади Вараського району Рівненської області звинувачено у замаху на отримання хабаря у розмірі 5000 доларів США. Крім того, депутат міської ради отримав 10 000 доларів для впливу на рішення громади. Посадовцям обрано запобіжні заходи: голові громади – тримання під вартою з можливістю застави, депутату – домашній арешт.

Під процесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури голові однієї з громад Вараського району було висунуто підозру в спробі отримання неправомірної вигоди. Посадовець, займаючи відповідальну посаду, намагався незаконно отримати хабар і підбурював до його надання за обіцянку вплинути на рішення осіб, відповідальних за місцеве самоврядування. Крім того, підозра також висунута депутату міської ради за отримання хабаря з метою впливу на прийняття рішень місцевими чиновниками.

За версією слідства, голова громади звернувся до директора аграрного підприємства з проханням надати йому хабар у розмірі 5000 доларів США. У відповідь на це він пообіцяв не виносити на розгляд місцевої ради питання про розірвання договорів оренди земельних ділянок, які використовувало підприємство для ведення сільськогосподарської діяльності. Додатково, директор передав 10 000 доларів депутату міської ради для вирішення цього ж питання з іншими представниками громади.

Наразі суд обрав запобіжні заходи для обвинувачених: голові громади призначено тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 205 904 грн, яку він уже сплатив, а депутату – цілодобовий домашній арешт. Також суд тимчасово усунув голову громади з його посади.

Розслідування триває, ним займаються слідчі Національної поліції Рівненської області за підтримки співробітників Служби безпеки України. Голові громади загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а депутату – до 5 років ув’язнення.

Слід зауважити, що відповідно до Конституції України, кожна особа вважається невинуватою, доки її вину не буде доведено законним порядком та встановлено обвинувальним вироком суду.

Україна Новини Ця новина базується на даних з публічних джерел та систематизована редакторами сайту громадянської журналістики.